FormTop Profil

Jeg hedder Jakob Andersen og er stifter af FormTop.dk, et website som henvender sig til alle seriøse motions- og konkurrence cykelryttere.

Jeg har en 8 årig karriere som Elite A-rytter bag mig. og har opnået følgende primære resultater:

 • 18 sejre som elite cykelrytter
 • 30 podieplaceringer
 • Bronze Danmarks Mesterskab - holdløb
 • Guld Sjællands Mesterskab - holdløb
 • Sjællandsmester, samletstart
 • Årets sportspris i Horsens
 • Udtaget til det danske landshold 4 gange
 • Deltaget 3 gange i ”Post Danmark rundt” på det danske landshold
 • Deltaget 1 gang i ”Tour de Lankawi”, i Malaysien på det danske landshold
 • Kørt mange udenlandske og indenlandske professionelle cykelløb
 • Sportsdirektør på Team Løgstør og Team Concordia
 • Mekaniker, bla. i Post Danmark Rundt for Team Concordia

Jeg har trænet aktivt på cykel siden jeg var 16 år. I og for sig er der ikke noget særligt ved det. Men da jeg var 21 år begyndte jeg, at udvikle en seriøs indstilling til det at cykle. Da begyndte jeg, at køre deciderede licens cykelløb.

Tilbage i mine dage i begynderklassen, blev jeg for alvor bidt af en gal cykel, det vil sige, at jeg for alvor havde lyst til at gøre noget ved denne vidunderlige sport.

Jeg formåede, at køre mig i A-klassen (elite) på 2 år. I min første fulde sæson i A-klassen, vandt jeg to A-løb på kun 14 dage og blev udtaget af landstræneren (Jørgen Markussen) til, at skulle køre Danmark Rundt.

Jeg har kørt som elite cykelrytter i 8 år, hvoraf de første 3 år var med deltidsjob. Mit mål var, at vinde store løb som prof cykelrytter og jeg var klar til, at træne solen sort hvis det var det der skulle til. I 1999 opdagede jeg, at de fleste prof ryttere benyttede sig massivt af doping i forskellige former. Denne syge kultur ville jeg ikke kunne leve med, heller ikke selvom jeg selv kørte ren. Derfor valgte jeg drømmen fra og gik tilbage til, at arbejde på fuld tid.

De sidste 5 år kørte jeg cykelløb på elite plan med et krævende fuldtidsjob i dagtimerne, hvilket naturligvis viste sig, at være en krævende beslutning. På trods af fuldtidsjob, har jeg i alle årene formået at vinde cykelløb.

Med både deltids- og fuldtidsjob har jeg oplevet de fleste situationer som ethvert menneske gennemlever, såsom stress på arbejdet, overarbejde, familiære pligter samt uforudsete hændelser der kommer på tværs af ens planer.

Disse situationer er sjældent velkomne, når man som jeg, gerne ville gennemføre et struktureret træningsforløb. På trods af dette, har jeg formået at holde et højt trænings- og resultatniveau. Dette har jeg opnået ved, at benytte mig af systematisk planlægning, specifik målsætning, korrekt ernæring og ved, at have  fuldstændig klarhed over mine prioriteter.

Mine træningsmetoder og fokus på planlægning har også vist sig, at give inspiration og stor fremgang til mange andre cykelryttere.

Jeg fik også et år den fornøjelse, at være Sportsdirektør med min tidligere landstræner Jørgen Markussen, først på Team Løgstør som året efter blev til Team Concordia.

Venlig hilsen

FormTop Mangager
Jakob Andersen

FormTop Citater

"Enhver kan træne så det sortner for øjnene - kun få evner at træne optimalt"

"Stor fremgang skabes ikke med styrke alene.  Vedholdenhed er en lige så vigtig faktor"

"Viljen til sejr er vigtig, men viljen til forberedelse er altafgørende"

"Forskellen på det umulige og det mulige grundlægges, i en persons vilje og beslutsomhed til at opnå målet"

shimano campagnolo sram polar powertap srm stages garmin

'