Se her hvor netop du skal fokusere!

Den komplette cykelrytter. Det er en sætning man igen og igen hører fra tv og andre medier når de taler om den egenskab man generelt som cykelrytter bør stile imod.

Det kan næsten ikke være længere fra den træningsfilosofi vi har her på FormTop.

Det gælder netop om, at finde det du er god til, og som naturligt ligger til netop dig. Og så arbejde på at gøre denne eller disse evner endnu bedre!

Det er heller ikke en uvant tankegang, specielt i den professionelle verden. De har for længst indset, at du er nødt til at specialicere dig på et område, ellers bliver du blot en del af en massebetegnelse.

Find det du er god til, og fokusér på netop denne evne og arbejd seriøst på, at forbedre evnen yderligere. Kort sagt specialisér dig på en eller flere specifikke punkter.

Der er ingen ide i, at træne seriøst med dine enkeltstarts egenskaber, hvis du ikke i forvejen har anlæg for, at gøre det godt i forhold til det niveau du kører på.

Hvis du har en målsætning om, at du gerne vil vinde et etapeløb, hvori der indgår en enkeltstart, er det naturligvis en anden sag. Da er der logik og fornuft i, at træne målrettet med tempo egenskaben. Den eneste anden grund der kunne være for, at træne et område som ikke er en af dine styrker i forvejen er den simple grund, at du godt kan lide det og, at det giver dig generel motivation for at træne.

Som udgangspunkt bør du derfor sætte dig en målsætning der er inden for rækkevidde af dine evner og som allerhelst ligger tæt på dine stærke sider. På denne måde vil dine chancer for, at få succes med din målsætning blive væsentligt større.

Hvilke er DINE stærke sider? Hvilke områder ville det være naturligt for netop dig, at arbejde seriøst og målrettet med?

Når du nu alligevel træner på din cykel som motions- eller konkurrence cykelrytter, kan du jo lige så godt bruge tiden og kræfterne på de rigtige elementer i forhold til dine evner og din målsætning.

Brug din tid og din energi fornuftigt, det er der sund fornuft i. Samtidigt vil du få langt større selvtillid og succes som cykelrytter når du lykkedes med din målsætning.

FormTop Citater

"Enhver kan træne så det sortner for øjnene - kun få evner at træne optimalt"

"Stor fremgang skabes ikke med styrke alene.  Vedholdenhed er en lige så vigtig faktor"

"Viljen til sejr er vigtig, men viljen til forberedelse er altafgørende"

"Forskellen på det umulige og det mulige grundlægges, i en persons vilje og beslutsomhed til at opnå målet"

shimano campagnolo sram polar powertap srm stages garmin

'