• Forside
  • Artikler
  • Udvikling
  • Motivation
  • Bevar din motivation og fokus ved at benytte delmål flittigt

12 råd der øger din motivation

Til tider kan ethver sport være svær at motivere sig til, også selvom det er så dejlig en sport som cykling.

Du kan motivere dig selv på mange forskellige måder, og hvilke metoder der motiverer dig, afhænger ofte af hvilken tid på året du befinder dig på, men også hvilken situation du står i netop nu.

Du får her 12 centrale råd der kan øge din motivation, så du kan fortsætte din fremgang med konstant motivation i bagage.

1. Brug målsætninger til, at skabe dig et struktureret træningsforløb. Det, at træne ud fra både langsigtede og kortsigtede målsætninger er motiverende i sig selv.

2. Træn varieret cykeltræning. Du bør veksle imellem lange, korte, bløde og hårde dage.

3. Varier træningen ved. f.eks. at køre op ad en lang bakke i tungt gear siddende i sadlen hele vejen til toppen. Eller f.eks. stående hele vejen op ad bakken i tungt gear.

4. Træn kortere. Mange træner ofte for langt i forhold til den enkeltes niveau. Selvom du mener du træner præcis den længde der skal til på dit niveau, bør du på en dag hvor du mangler motivation træne kortere. Generelt er man mere frisk når man kommer hjem, og forhåbentligt friskere dagen efter.

5. Skynd dig i træningstøjet. Når først sofaen er hoppet op på ryggen af dig, bliver det kun sværere, at skifte den ud med cykel tøjet.

6. Prøv at cykle til og fra arbejde. Hvis man først skal hjem og skifte tøj, kræver transport til og fra arbejde værdifuld tid. Denne tid kan udnyttes til træning, og får dig i cykel tøjet direkte efter arbejde.

7. Vælg en anden rute. Tag en dag ud af din kalender, hvor du en dag kører på veje som du aldrig har kørt på før. Drej f.eks. pludseligt til højre hvor du plejer at køre ligeud.

8. Kombinér dine træningsruter. Hvis du har 2-3 faste træningsruter, er det ofte motiverende, at kombinere ruterne så du derved skaber en ny rute.

9. Hvis du har en dag hvor du slet ingen energi eller motivation har til, at træne det der er planlagt, så prøv med en tur i svømmehallen. Svømning belaster ikke dine muskler så hårdt som det, at løbe kan gøre det. Selv på varme sommerdage er svømmehallen kølig og kan virke afslappende, selvom du måske træner 30-40 min.

10. Kør en kort dag, eller drop helt cykel træningen. Følg op på dette ved, at gå tidligt i seng, så du næste dag er udhvilet og forhåbentlig mere motiveret for at træne.

11. Du kan erstatte din cykeltræning ved, at tage en tur i et motions center. Husk blot, at du ikke må træne hårdt i træningsmaskinerne, da dine muskler i sæsonen ikke er optrænet til styrketræning. Kondicyklen er ofte god i et motionscenter, hvor der som regel er tv og andre motionerende som du kan sidde og kigge på.

12. Du bør veksle imellem træningsture alene og gruppe træning. At træne alene over lange perioder, kan nedsætte motivationen. Find derfor helst træningspartnere eller grupper som du med fast interval mødes og træner med, gerne flere gange om ugen.

 

FormTop Citater

"Enhver kan træne så det sortner for øjnene - kun få evner at træne optimalt"

"Stor fremgang skabes ikke med styrke alene.  Vedholdenhed er en lige så vigtig faktor"

"Viljen til sejr er vigtig, men viljen til forberedelse er altafgørende"

"Forskellen på det umulige og det mulige grundlægges, i en persons vilje og beslutsomhed til at opnå målet"

shimano campagnolo sram polar powertap srm stages garmin

'