Ernæring under Træning og Konkurrence

Din ernæring under træning og konkurrence bør bestå af rigelige mængder af vand med kulhydrater.
 
Du kan købe energi pulver i næsten alle sports- og cykel butikker efterhånden. Lad være med, at lave blandingen alt for stærk, da det kan blive lidt klæbrigt i længden at drikke på længere dage i sadlen.
 
Du bør også undervejs i træningen forsyne dig med især kulhydrater. På de længere træningsture (3 timer og derover) er det vigtigt, at du også får noget at spise for ikke, at miste ydeevne undervejs.
Under træning skal kroppen have lidt at arbejde med i maven hele tiden, ellers kan det give mavekramper. Det er absolut nemmest og bedst, at have en eller to energi barer med i baglommen. De kan give maven lidt at arbejde med, og har alle de fornødne kulhydrater du måtte have brug for undervejs i træningen. Men også en banan er god til dette formål.
 
Pas på med, at drikke for mange kulhydratrige drikke når det er varmt. Når det er varmt og du arbejder på cyklen, sveder du og har behov for væske og salte. Væske med højt indhold af kulhydrater er ikke ligeså nyttigt, på en varm dag, for din krop som rent vand er det. Bland derfor mindre kulhydrater i dine drikkedunke på dage der er varme.
 
Rent vand med kulydrater i cykeldunken, en bar, en banan og en squeezer i baglommen er perfekt ernæring under træning og konkurrenceDet er dog ofte nødvendigt at supplere med nogle hurtige kulhydrater som af de fleste betegnes som en ”squeezer”. Det er en lille klistret masse på ca. 100-200 gram med et utroligt højt kulhydrat indhold. De fleste cykelhandlere har disse produkter. Ved hurtige kulhydrater menes der, at disse optages hurtigere af din krop, hvis du er ved at miste din energi. Det er typisk fødevarer der ligger højt på det glykemiske indeks og optages hurtigt som energi i din krop. Men da du befinder dig i en trænings- eller konkurrence situation, optages og forbrændes disse kulhydrater relativt hurtigt af dine arbejdende muskler.
 
Derfor bør de hurtige kulhydrater suppleres undervejs i træning og konkurrence for, at bevare kulhydratniveauet oppe på et højt niveau. Men vær opmærksom på, at du på denne måde starter en ”elevator”. Kroppen får de hurtige kulhydrater som hurtigt optages i kroppen, derfor er de gode hvis man er ved, at miste sin energi. Disse kulhydrater både optages og forbrændes hurtigt i kroppen, og det kan gå så stærkt, at du næsten ikke opfatter det, før du kan mærke, at musklerne igen skriger efter mere ”brændstof”.
 
Hvis musklerne først går helt tom for energi, er det for sent at komme op igen, uden først, at hvile og restituere i en eller flere dage, måske endda helt uden træning. Derfor er det som regel nødvendigt, at fortsætte med, at indtage de hurtige kulhydrater med korte intervaller for, at bevare det nødvendige niveau. Denne måde at forsyne sig med kulhydrater på, er god i kortere perioder i den sidste halvdel af træningen eller konkurrencen. Men på et tidspunkt bliver musklerne trætte uanset kulhydratniveau.
 
Det er derfor vigtigt, at du forsyner kroppen med komplekse kulhydrater inden træning og konkurrence, så du på den måde helst undgår at løbe tør for brændstof undervejs.

FormTop Citater

"Enhver kan træne så det sortner for øjnene - kun få evner at træne optimalt"

"Stor fremgang skabes ikke med styrke alene.  Vedholdenhed er en lige så vigtig faktor"

"Viljen til sejr er vigtig, men viljen til forberedelse er altafgørende"

"Forskellen på det umulige og det mulige grundlægges, i en persons vilje og beslutsomhed til at opnå målet"

shimano campagnolo sram polar powertap srm stages garmin

'