• Forside
  • Artikler
  • Kost og ernæring
  • Kroppens næringskilder

Vitaminer - er de farlige for dig?

Der er en del skriverier i pressen om vitaminer og mineraler kan være farlige hvis du spiser for mange af dem. Der nævnes herunder især vitamin A og E som værende farlige hvis der indtages for meget. Du skal altid forholde dig til de advarsler der kommer i medierne med en sund nysgerrighed og prøve at vurdere om det er en generel anbefaling til helt almindelige mennesker der har 8-16 jobs og spiller 1 times badminton hver søndag.

Læs mere ...

MSM (Methyl Sulfor Methane), Organisk Svovl

MSM (Methyl Sulfor Methane) som på dansk hedder organisk svovl er et, af de vigtigste mineraler for mennesker og dyr. MSM spiller en helt afgørende rolle i bevarelsen af cellevæggenes kvalitet og for dannelsen af nye celler. Desuden har MSM en stor betydning, når det drejer sig om at fjerne affald fra cellerne og er også vigtig for hud, hår, negle, slimhinder og muskler.

Læs mere ...

Kulhydrater

Kulhydrater er den primære energikilde for atleter der dyrker høj forbrændings sportsgrene såsom cykling.

Kulhydrater er på sin vis blot et andet ord for energi. Hvad enten du dyrker cykelsport eller ej, har du brug for energi og altså kulhydrater. Som med alle former for energi, sætter noget af den energi du tilfører kroppen sig som fedt på din krop, hvis ikke energien forbrændes.

Læs mere ...

Proteiner

Protein er kroppens byggesten som vedligeholder kroppens celler og væv, men fungerer også som backup energi, f.eks. ved underernæring.
 
De fleste mennesker begår ofte den fejl, ikke at forsyne sig med nok proteiner via kosten. Proteiner er særligt velegnet til sportsfolk og mange der har svært ved at få proteiner nok.

Læs mere ...

Fiber og Urter

Fiber og urter bør være en fast del af kosten for, at give din krop en en ernæringsmæssig støtte og sørge for, at du fortsat ser godt ud og føler dig godt tilpas. Fibertilskud hjælper kroppen med at skille sig af med gift- og affaldsstoffer. Fiber skaber balance i dit tarmsystem og bremser kroppens optagelse af sukker i blodet og derfor er med til at opretholde dit energi niveau.

Læs mere ...

Vitaminer og Mineraler

Det er utroligt vigtigt, at få den rigtige sammensætning af naturlige vitaminer og mineraler, fiber og urter i almindelighed, men især for motions- og licenscykelryttere, der typisk har et højt aktivitetsniveau og forbrænding.

Mennesker der dyrker cykelsport har en krop der stiller øget krav til den ernæring du forsyner den med. Din ernæring har afgørende indflydelse på hvordan din krop reagerer på den træning og andre impulser du udsætter den for i løbet af en dag. Det gælder for så vidt både kroppens opbygning af muskler men også i restitutions fasen spiller ernæringen en afgørende rolle.

Læs mere ...

Fedt

FEDT - Din vigtigste energikilde!

Fedt er utroligt vigtigt for alle mennesker. Alle celler i kroppen, er bygget op omkring en cellekerne, hvorom der sidder en fedtmembran. Derfor er fedt essentielt (livsnødvendigt) for alle levende væsener, og bør være en fast del af kosten!

Læs mere ...

FormTop Citater

"Enhver kan træne så det sortner for øjnene - kun få evner at træne optimalt"

"Stor fremgang skabes ikke med styrke alene.  Vedholdenhed er en lige så vigtig faktor"

"Viljen til sejr er vigtig, men viljen til forberedelse er altafgørende"

"Forskellen på det umulige og det mulige grundlægges, i en persons vilje og beslutsomhed til at opnå målet"

shimano campagnolo sram polar powertap srm stages garmin

'