7 symptomer på lavt testosteron niveau

Testosteron er et hormon, der generelt anses for at være vigtigt for mænd, men det er i lige så høj grad et afgørende hormon for kvinder til, at bevare en høj livskvalitet.

Symptomerne på lavt testosteron hos både kvinder og mænd er de samme og tolkes ofte som at være en del af det at blive ældre. Men sådan behøver det ikke være – du kan ændre disse ting!
 
Hvis du oplever nogen af nedenstående almindelige symptomer, er det måske tid til at rådføre dig med en læge, der kan tjekke dit hormon niveau og hjælpe dig med at bestemme den bedste fremgangsmåde.

7 almindelige symptomer på lavt testosteron

  1. Testosteron kan hjælpe kroppen til, at opbygge større muskelmasse og til regulering af fedt i din krop. Testosteron gør dig også bedre i stand til at restituere og udholde smerte, f.eks. ved meget hård træning eller konkurrence.Træthed og Udmattelse
  2. Vægtøgning og svært ved at tabe dig
  3. Nedsat sexlyst
  4. Humørsvingninger, Depression og Dårligt humør
  5. Angst
  6. Koncentrationsbesvær
  7. Hårtab

1.Træthed og Udmattelse

Hvis du er konstant træt, selv når du er i stand til at opnå en fuld nats søvn, kan det være et symptom på lavt testosteron niveau. Nedsat testosteron niveau kan bidrage til at du føler dig udmattet og drænet.

2. Vægtøgning og svært ved at tabe dig

Lavt testosteron niveau bevirker tab af muskelmasse og vægtøgning i form af fedt.

Fra ca. 40 års alderen er vægtøgning almindeligt at se hos både mænd og kvinder. Men hvis du værdsætter dit gode humør, en slank og muskelrig krop og at din sex drift er høj bør du ikke blot trække på skuldrene og sige, at det blot er fordi du er blevet ældre.

3. Nedsat sexlyst

Dit testosteron niveau påvirker både kvinder og mænds seksuelle lyster. Lavt testosteron kan påvirke dit sexliv på følgende måder:

  • Nedsat sexlyst eller "libido"
  • Mangel på interesse i sex
  • (kvinder) Vaginal tørhed, der forårsager smertefuldt samleje

4. Humørsvingninger, Depression og Dårligt humør

Hvis du oplever pludselige anfald af depression, uforklarlige humørsvingninger, eller et generelt lavt humør, så kan det være, at du har et lavt testosteron niveau.

Testosteron spiller en vigtig rolle i reguleringen af dit humør i kroppen, og lave niveauer af testosteron kan spolere kroppens evne til at regulere sig selv. Føler du generelt et lavt humør, kan det skyldes at dit testosteron niveau er lavt. En test hos lægen kan give dig svaret.

5. Angst

En anden mulig symptom på nedsat testosteronniveau er angst. Selvom angst som følge af lavt testosteron er normalt mild, kan det hos nogle muligvis forårsage panikanfald.

Hvis du pludselig oplever anfald af angst, især hvis du aldrig har haft angst spørgsmål i fortiden, så kan det lavt testosteron.

6. Koncentrationsbesvær

Hvis du opdager, at du har svært ved, at koncentrere dig om normale opgaver som du ellers altid har været i stand til at koncentrere dig om, kan det skyldes et lavt testosteron niveau.

En af vanskelighederne ved at opdage et lavt testosteron hos både kvinder og mænd er, at symptomerne, ligesom koncentrationsbesvær, ofte ligner de klassiske tegn på ældning.

7. Hårtab

Hår tab er en af de mere åbenlyse symptomer på lavt testosteron, så hold øje med enhver hårtab, på hovedet eller andre steder.

Hvis du opdager, at du er nødt til at barbere dine ben og armhuler færre gange om måneden end normalt, eller hvis du opdager, at dit hår bliver blakket, kan det skyldes et lavt testosteron niveau.

Kropsbehåring påvirkes også, selvom disse symptomer typisk er svære at opdage, især hos kvinder, der regelmæssigt barberer deres ben og armhuler.

Læs også: Sådan øger du naturligt dit Testosteron niveau

shimano campagnolo sram polar powertap srm stages garmin

'