Turbotræner Program

  • Forside
  • Artikler
  • Cykeltræning
  • Styrketræning

Styrketræning på cykel

Styrketræning og andre øvelser på cyklen kræver, at du skal have nogenlunde styr på hvor mange omdrejninger per minut (OPM) du cykler med.  Har du ikke allerede en kadence måler, kan du på dine normale træningsture øve dig i, at tælle omdrejninger, så du helt naturligt har en fornemmelse af med hvilken kadence du kører, uden at skulle tælle.

Læs mere ...

Styrketræning hjemme i stedet for Fitness Center

Styrketræning hjemme VideoNår jeg stærkt anbefaler dig, at lave styrketræning i din sekundære sæson er det fordi jeg ved, at det virkelig er noget der rykker dine grænser.

Selvom et Fitness center er det bedste sted at dyrke styrketræning bliver jeg ofte mødt af ryttere der ikke ønsker at gå i et fitness center, blandt andet fordi det tager for lang tid. Der findes en række alternativer til det ultimative fitness center og et af de metoder du kan benytte dig af er, at lave styrketræning hjemme som videoerne viser dig herunder.

Læs mere ...

Effektiv styrketræning for cykelryttere

Tilbage i 1992 sammenlignede Hr. Gettman effekten af to typer styrke træning på Vo2 max.

Gruppe A benyttede sig af typisk vægttræning ved brug af 30 sekunders styrketrænings arbejde på 40% af 1 RM* med 15 sekunders hvile mellem sættene.

Læs mere ...

10 øvelser i vægttræning for cykelryttere

Disse 10 øvelser er særligt god styrketræning for cykelryttere. Der findes mange maskiner som med fordel kan benyttes som cykelrytter. Igennem erfaring er det dog væsentligt, at koncentrere din energi på relativt få øvelser i styrketræning som har størst gavn for din udvikling som cykelrytter:

Læs mere ...

Rytter feedback

Niclas: "Træningen går super! Og for at det ikke skal være løgn, vandt jeg årets første MTB marathon i Silkeborg. Så jeg er bare tilfreds!"

Klaus: "Har aldrig været i så god form som nu, og så har jeg tabt 5 kg!"

Cykeltræningsprogram

shimano campagnolo sram polar powertap srm stages garmin

'