• Forside
  • Artikler
  • Cykeltræning
  • Overtræning

Hvad er overtræning?

Overtræning er en reaktion fra dine muskler på, at de er blevet trænet for meget i forhold til den mængde hvile de har fået.

At træne rigtig meget er normalt det der skal til for, at blive en rigtig god atlet. En stor mængde træning er helt normalt også i et struktureret træningsprogram. Naturligvis skal mængden justeres ind efter hvilken prioritet det at cykle har for netop dig, men skal du være god, kræver det en stor indsats.

Læs mere ...

Særligt udsatte grupper for overtræning

Jeg bliver ofte spurgt om det så kun er ryttere der ikke er helt i form der kan komme ud for en overtræning, da formen ikke er i top og kroppen derfor ikke kan tåle så hård træning. Til det er svaret et klart: Nej!

Læs mere ...

Sådan kommer du ud af en overtræning

At træne hårdt er en naturlig del af et præstationsfremmende træningsprogram. At træne en smule mere end kroppen egentlig kan klare er endda også nødvendigt. Der hvor ”kæden” hopper af, er hvis kroppen ikke får den nødvendige hvile efter endt træning og konkurrence, så startes den næste træningsdag med trætte muskler. Dette kan fremprovokere en lettere overtræning.

Læs mere ...

FormTop Citater

"Enhver kan træne så det sortner for øjnene - kun få evner at træne optimalt"

"Stor fremgang skabes ikke med styrke alene.  Vedholdenhed er en lige så vigtig faktor"

"Viljen til sejr er vigtig, men viljen til forberedelse er altafgørende"

"Forskellen på det umulige og det mulige grundlægges, i en persons vilje og beslutsomhed til at opnå målet"

shimano campagnolo sram polar powertap srm stages garmin

'