Pulstræning i Holdløb og Parløb

Man bør træne således at rytterne øger deres aerobe tærskel.

For at øge den aerobe tærskel skal der trænes på 84-90 % af max pulsen. Det er utrolig hård træning, og denne træning skal derfor vægtes efter hvordan man har det på selve dagen.

Men start altid med en grundig opvarmning, så alle mand er godt gennemvarme. Derefter startes der typisk med 10 min. interval + 10 min. pause og så igen 15 min. interval på 84-90 % af maxpuls. På næste træningstur kan man så øge distancen (minutterne) for hver interval.

En god tommelfingerregel er, at man skal opbygge et niveau, hvor man kan træne 84-90 % af max pulsen over ca. 70 % af den tid/distance konkurrencen er på. Dvs. er holdløbet på 70 km skal hele holdet træne max. 50 km til træning i ét stræk, med en puls på 84-90 % af max. Er konkurrencens distance på 30 km, skal hele holdet træne max. 20 km. Ikke mere og ikke mindre.

Hvis man forbereder sig med denne type intervaller alene, bør man ikke træne mere end 30-40 min. for elite ryttere og max 20-25 min. for andre ryttere max. to gange om ugen. Husk blot at der skal være en hvile-/fridag imellem denne type interval dage.

FormTop Citater

"Enhver kan træne så det sortner for øjnene - kun få evner at træne optimalt"

"Stor fremgang skabes ikke med styrke alene.  Vedholdenhed er en lige så vigtig faktor"

"Viljen til sejr er vigtig, men viljen til forberedelse er altafgørende"

"Forskellen på det umulige og det mulige grundlægges, i en persons vilje og beslutsomhed til at opnå målet"

shimano campagnolo sram polar powertap srm stages garmin

'