Punktering i Holdløb og Parløb

Holdet bør overveje hvilken aktion man vil tage hvis en rytter på holdet punkterer. Normalvis er det fordelagtigt at skifte hjulet (hvis holdet har følgevogn med reservehjul), imens de to andre lige venter.

Igen her er det vigtigt at starte stille og roligt igen for at komme ind i rytmen igen.

Har holdet ikke servicevogn med, kan det naturligvis ikke betale sig at vente på en lapning som minimum vil tage 2 min. Men det afhænger også af hvilket niveau holdet befinder sig på. Kører I for ”sjovt” kan der være en forstærkende holdfølelse ved, at hele holdet hjælper den uheldige rytter der er punkteret. Vurdér inden konkurrencen hvad holdet vil gøre i sådan en situation.

Tab af tid bør vurdres i forhold til at vente på en rytter der er punkteret i et holdløbSelvom der er servicevogn vil der være et tidspunkt hen imod slutningen, hvor det, rent tidsmæssigt, ikke kan betale sig at vente på en punktering, dvs. at holdet vil tabe mere tid på at vente i stedet for at køre de sidste km til mål. Er det 3 mandshold der køres, er anden manden der tæller på mållinien.

Holdet bør altid vurdere om der er en enkelt eller flere ryttere på holdet man uanset hvad venter på, fordi netop de er den bærende del af holdet. Man bør udregne sin forventede gennemsnitshastighed for ruten, og så kan man nemt beregne hvor langt fra mål, hvor det ikke længere kan svare sig at vente på en punktering. Husk at medregne at de sidste ryttere måske ikke kan holde helt samme hastighed uden den rytter der punkterede.

I et parløb giver det sig selv, da det er sidste rytter hvis tid der tæller.

FormTop Citater

"Enhver kan træne så det sortner for øjnene - kun få evner at træne optimalt"

"Stor fremgang skabes ikke med styrke alene.  Vedholdenhed er en lige så vigtig faktor"

"Viljen til sejr er vigtig, men viljen til forberedelse er altafgørende"

"Forskellen på det umulige og det mulige grundlægges, i en persons vilje og beslutsomhed til at opnå målet"

shimano campagnolo sram polar powertap srm stages garmin

'