Hvornår er det ok at miste en træningsdag?

Opdelt i de forskellige faser af et træningsforløb henover et år, får du her en præcis gennemgang af hvilke træningsdage du godt må miste hvis du skal til mormors runde fødselsdag eller du skal ud for at lufte puddelhunden. Samtidigt får du også præcist at vide hvilke dage du helst ikke må miste.

FASE: Grundtræning:

Som regel i weekenderne og typisk i din sekundære sæson er nøglen til dit træningsprogram i denne fase de lange træningsture til at opbygge din aerobe base. Du må ikke springe disse trænings pas over, da de er kernen i denne periode. Omlæg dem om nødvendigt, og sørg for, at du giver dig selv en eller to restitutionsdage bagefter. Hvis det betyder at du mister en kortere, noget hurtigere træningstur, midt på ugen så må det være sådan.

FASE: Sæson forberedelse:

Det vigtigste i denne periode er tempo og mellem hårde intervaller. Det grundlæggende i disse uger er lange blokke af højere intensitet til at opbygge din udholdenhed. Lange udholdenheds træningsdage har andet prioriteret. Det er faktisk okay at bytte rund imellem tempo dage og dage med mellem hårde intervaller. Sørg bare for, at du tager mindst en til to restitutions dage bagefter til hvile.
Vidste du: Mange har for vane at fordoble træningsindsatsen hvis der mistes en træningsdag. Fordobling af en dag med interval træning med en dag med temp, vil bare gøre dig træt og ude af stand til at gøre dit bedste. Eller endnu værre, du kan pådrage dig selv en skade.

FASE: Speciatræning op til konkurrence:

Specialtræning op til konkurrence er vigtig især for at udbygge din iltoptagelse så du bliver så klar som muligtDenne periode bør bestå af intensive intervaller som har til formål at udvikle din øvre grænse af din anaerobe kapacitet. Denne fase drejer sig om at forhøje din AT (Anaerobe Tærskel), altså den puls du kan holde i en time uden at ophobe mælkesyre. Dine træningsdage er samtidig ofte kortere end resten af ugens træningsdage og kræver en masse fra kroppen. Disse dage må du ikke springe over da de gør dig hurtigere. Resten af dit træningsprogram bør bestå af udholdenheds træning eller restitutions træningsdage efter dage med intensive intervaller. Disse dage må du godt gå glip af.

FASE: Før konkurrence:

Hvis du mister en dag i denne periode så glem det. Det værste du kan gøre for din konkurrence er at fordoble træningen fordi du gik glip af en træningsdag før begivenheden. Dette vil blot trætte dig før den store begivenhed. Når du er i tvivl, så HVIL dig!

FormTop Citater

"Enhver kan træne så det sortner for øjnene - kun få evner at træne optimalt"

"Stor fremgang skabes ikke med styrke alene.  Vedholdenhed er en lige så vigtig faktor"

"Viljen til sejr er vigtig, men viljen til forberedelse er altafgørende"

"Forskellen på det umulige og det mulige grundlægges, i en persons vilje og beslutsomhed til at opnå målet"

shimano campagnolo sram polar powertap srm stages garmin

'