Hvorfor arbejde med dine Styrker og Svagheder

For at opnå gode resultater, er det oftest ikke nok, at forbedre sin fysiske form eller f.eks. at øge din iltoptagelse. Du bør betragte hele din hverdag og dit liv som en helhed, hvor der er en lang række prioriteringer du bør foretage.

Du bør overveje hvor vigtigt det, at cykle er for dig. Hvor i prioritetsrækkefølgen ligger det, at træne og køre motions- eller cykel løb for dig? Hvor ligger prioriteringen af konkurrence- eller motions løb, i forhold til dine andre gøremål her i livet, såsom; kone/kæreste, børn, uddannelse, job/karriere, huslige pligter, økonomi osv.

Når denne prioritetsrækkefølge er fastlagt, har du et langt bedre overblik over dine prioriteter, og kan ud fra dette planlægge dine gøremål fremover. Uanset hvor i prioritetsrækkefølgen det, at cykle ligger for dig, har du valgt en sportsgren der tager tid og koster både kræfter og penge. Derfor er det en god ide, at tage din familie og omgangskreds med på råd.

Er du eliterytter, er stort set hele din fritid lagt an på det, at træne, spise og sove, hvilket i høj grad påvirker dit energioverskud efter træning. Dette bør kommunikeres ud til dine nærmeste.

Er du derimod i den anden ende af skalaen, hvor du måske blot træner 2 - 3 gange om ugen, eller blot overvejer at starte på det, kan det måske lade sig gøre, at kombinere familie/kæreste med et aktivt liv på cyklen uden de helt store ændringer i hverdagen. Vigtigst af alt er dog, at du prøver at inddrage dine nærmeste i dine tanker om, at gøre en ekstra indsats for at udvikle dig som motions- eller konkurrence cykelrytter.

FormTop Citater

"Enhver kan træne så det sortner for øjnene - kun få evner at træne optimalt"

"Stor fremgang skabes ikke med styrke alene.  Vedholdenhed er en lige så vigtig faktor"

"Viljen til sejr er vigtig, men viljen til forberedelse er altafgørende"

"Forskellen på det umulige og det mulige grundlægges, i en persons vilje og beslutsomhed til at opnå målet"

shimano campagnolo sram polar powertap srm stages garmin

'