Guide til at finde Sæsonens Målsætning

Når du har gjort dig selv klart hvad din overordnede motivations faktor og hvad din overordnede målsætning er. Først nu er det tid til at finde frem til dine mål for sæsonen.

Også for sæsonens mål, gælder det, at det skal være målbart og klart defineret hvad målet er.

Formålet med at finde sæsonens målsætning er, at få dig til at fokusere på mål der ligger inden for 1 år frem i tiden. Det er et punkt du i dine forberedelser, kan bruge som en motivations faktor.
 
Dine mål for sæsonen skal sættes i tæt sammenhæng med din overordnede målsætning. Dine mål i sæsonen skal være krævende i sig selv, og skal sættes som et delmål i forhold til din overordnede målsætning. Dvs. det skal være nogle mål du sætter dig, som du ved, at du kan klare hvis din træningsindsats er god, og du måske har heldet med dig.
 
Dine mål for sæsonen er de mål du i størstedelen af tiden, skal have fokus på i løbet af sæsonen.
 
Du bliver god til det du har fokus på. Denne fokus kan i sig selv give dig det ’drive’ der skal til for, at kunne opnå sæsonens mål i sig selv, men din overordnede målsætning skal svæve i din bevidsthed som det der driver dig til, at ville forbedre dig.
 
Sæsonens målsætninger vil oftest være placeringer i et bestemt cykel- eller motionsløb. Eller det kan være et mål, at bestige et bestemt bjerg på Mallaorca på en bestemt tid, der er et af sæsonens mål.
 
For en nystartet motionist kan det være en målsætning i sig selv blot, at stille til start i et motionsløb. Afhængigt af dit niveau skal du klart definere hvilke mål du vil sætte dig selv som din sæsons mål.
 
Til forskel fra den overordnede målsætning, er det vigtigt her, at sætte flere mål for sæsonen op. På denne måde holder du konstant fokus fremad hen imod det næste mål du har sat dig.

FormTop Citater

"Enhver kan træne så det sortner for øjnene - kun få evner at træne optimalt"

"Stor fremgang skabes ikke med styrke alene.  Vedholdenhed er en lige så vigtig faktor"

"Viljen til sejr er vigtig, men viljen til forberedelse er altafgørende"

"Forskellen på det umulige og det mulige grundlægges, i en persons vilje og beslutsomhed til at opnå målet"

shimano campagnolo sram polar powertap srm stages garmin

'