Din Overordnede Målsætning

Din overordnede målsætning skal være en mere håndgribelige ting - drømmene.
 
At finde frem til den overordnede målsætning har til hensigt, at skabe et målbart og præcist defineret mål, som kan holde dig motiveret til fortsat, at ville udvikle dig og dine præstationer på landevejen.
  • Din overordnede motiverende faktor handlede om følelser
  • Din overordnede målsætning handler om noget mere målbart
Målsætningen skal her være klart defineret, og håndgribeligt. Målsætningen skal samtidigt være tilpas langt væk, at du vil føle det som en drøm og måske lidt uvirkeligt hvis du opfyldte målsætningen. Det skal altså ikke være en målsætning som det er muligt for dig på nuværende tidspunkt at kunne opfylde, men et mål som du skal arbejde for at kunne opnå. Læs venligst at ordet ’målsætningen’ er skrevet i ental, hvilket betyder, at du kun bør finde én overordnet målbar målsætning. Dette er en nødvendighed for, at mobilisere den rette mængde fokus på netop dette mål.
 
Ved at vælge flere overordnede målsætninger, og dermed fokusere bredt, formindskes dine chancer for at opfylde blot et enkelt af målene. Dine fremtidige mål bliver mere uklare ved, at sætte mange mål op, når først hverdagen melder sig. Udvælg dig én overordnet målsætning, herved er dine chancer for, at opfylde målsætningen absolut størst.
 
Mange har tendens til, at være bange for at sætte blot én overordnet målsætning op, da de er bange for ikke at kunne opfylde sine egne og/eller andres forventninger på dette ene mål. Det er netop i denne fase, mange falder for fristelsen til, at fokusere bredt og dermed miste den kæmpe fordel der er i kun, at skulle fokusere på et punkt. Hvad er det værste der kan ske? At du ikke opfylder dette ene mål og bliver nedtrykt fordi du ikke kunne opfylde dine ønsker?
 
Brug disse råd om målsætninger til at opnå dine målLad mig sige det som det er: Det er aldrig forkert, at sætte målsætninger op og fejle. Du skal her også tænke på, at det er en overordnet målsætning, hvor du får mange andre mindre mål, hvor du kan få succes. Hvis du ikke opfylder din overordnede målsætning, kan du faktisk lære meget af det. Du lærer dig selv og dine fysiske og psykiske muligheder og eventuelle begrænsninger der må tages hensyn til i den fremtidige planlægning. Men du lærer også lidt omkring hvilke beslutninger og prioriteter der skal og må tages i enhver udviklings proces, og ikke mindst hvilke valg og sammensætning af dine muligheder der virker for netop dig.
 

Tilbage til den overordnede målsætning:

Du skal nu sætte dig selv en overordnet målsætning. Denne målsætning bør ligge mindst et år og gerne flere år ude i fremtiden. Hvis du f.eks. gerne vil være professionel cykelrytter, så er dette din overordnede målsætning.
 
Hvis du er motionsrytter, kan din overordnede målsætning f.eks. være, at kunne gennemføre motions cykel løbet ’Sjælland rundt’, eller måske blot et andet lidt mindre motions cykel løb. Vigtigst er det dog, at målsætningen er realistisk i forhold til dine evner, dit engagement og din vilje til, at ofre den fornødne tid der skal til. Men målsætningen skal være tilpas drømmende til, at du skal strække dig lidt for at nå målet.
 
Det er lige så vigtigt, at målet er målbart. Oftest er det en god ide, at få hjælp til denne del af en rutineret træner eller en anden erfaren rytter til, at vurdere dine ønsker. Det er utroligt svært at definere et realistisk men stadig drømmende mål.

FormTop Citater

"Enhver kan træne så det sortner for øjnene - kun få evner at træne optimalt"

"Stor fremgang skabes ikke med styrke alene.  Vedholdenhed er en lige så vigtig faktor"

"Viljen til sejr er vigtig, men viljen til forberedelse er altafgørende"

"Forskellen på det umulige og det mulige grundlægges, i en persons vilje og beslutsomhed til at opnå målet"

shimano campagnolo sram polar powertap srm stages garmin

'