Vitaminer og Mineraler

Det er utroligt vigtigt, at få den rigtige sammensætning af naturlige vitaminer og mineraler, fiber og urter i almindelighed, men især for motions- og licenscykelryttere, der typisk har et højt aktivitetsniveau og forbrænding.

Mennesker der dyrker cykelsport har en krop der stiller øget krav til den ernæring du forsyner den med. Din ernæring har afgørende indflydelse på hvordan din krop reagerer på den træning og andre impulser du udsætter den for i løbet af en dag. Det gælder for så vidt både kroppens opbygning af muskler men også i restitutions fasen spiller ernæringen en afgørende rolle.

Den rette sammensætning kan hjælpe med at supplere kroppen med de vigtige næringsstoffer, der opbruges af hverdagens stress, dårlige kostvaner, miljømæssige forureningsfaktorer og ikke mindst, din til tider hårde træningsindsats. Vitaminer og Mineraler skaber grundlag for et sundt helbred på langt sigt.

Når du træner, stresser og lignende, udskiller din krop såkaldte frie radikaler, der nedsætter din krops funktioner. Ved dagligt, at tilføre din krop antioxidanter såsom C og E vitamin hjælper du kroppen med at bekæmpe de frie radikaler.

Dårlige spisevaner, en stresset livsstil og forurening kan berøve kroppen vigtige næringsstoffer, hvilket gør det endnu sværere for dig at nå idealvægten og præstere på et højt fysisk niveau.

Vitamin- og Mineral tilskud kan være nødvendigt for mange mennesker og cykelryttereDet der er lidt uoverskueligt for de fleste er, at mange vitaminer og mineraler ikke optages naturligt i kroppen hvis de indtages alene. Ofte skal der en ”støttekomponent” til for, at de optages i kroppen. Uden denne ”støttekomponent” vil det for de fleste vitaminer og mineralers vedkommende blot resultere i, at de kommer ud via urinen uden at være til gavn for din krop. Selvom det kan være lidt uoverskueligt, er der dog et par grundregler du bør huske på:

Tag altid Calcium + Magnesium samt Jern + C vitamin sammen, da de støtter hinanden i at blive optaget i kroppen.

Folinsyre, er en ofte overset komponent i kroppens funktioner. Folinsyre er vandopløseligt, dvs. det skal indtages dagligt for, at kroppen får glæde af det. Folinsyre er vigtigt for cellernes vækst og reproduktion, herunder især genopbygningen af de røde blodlegemer som transporterer ilt fra lunger til dine muskler. Det er altså med andre ord særdeles vigtigt i en restitutions fase efter hård træning eller konkurrence. Folinsyre har så også den fantastiske egenskab, at det nedsætter risikoen for kræft.

Folinsyrer er: B vitamin som du bør indtage ca. 800 mg/dag og E vitamin hvor du bør indtage ca. 400 mg/dag

Reference: Bog: YOU – The owners manual

FormTop Citater

"Enhver kan træne så det sortner for øjnene - kun få evner at træne optimalt"

"Stor fremgang skabes ikke med styrke alene.  Vedholdenhed er en lige så vigtig faktor"

"Viljen til sejr er vigtig, men viljen til forberedelse er altafgørende"

"Forskellen på det umulige og det mulige grundlægges, i en persons vilje og beslutsomhed til at opnå målet"

shimano campagnolo sram polar powertap srm stages garmin

'