Kulhydrater

Kulhydrater er den primære energikilde for atleter der dyrker høj forbrændings sportsgrene såsom cykling.

Kulhydrater er på sin vis blot et andet ord for energi. Hvad enten du dyrker cykelsport eller ej, har du brug for energi og altså kulhydrater. Som med alle former for energi, sætter noget af den energi du tilfører kroppen sig som fedt på din krop, hvis ikke energien forbrændes.

Det vil altså sige, at hvis du ikke dyrker sport, og får kulhydrat rig kost, kan du tage på i vægt i form af fedt. Ved at minimere kulhydratindtaget, kan man altså regulere sin vægt. MEN, det er ikke anbefalelsesværdigt helt at droppe kulhydrater, da kroppen uanset aktivitetsniveau har behov for kulhydrater i sine forbrændingsprocesser .

Der findes såkaldte simple og komplekse kulhydrater. De simple kulhydrater er dem der let og hurtigt omsættes til energi. Eksempler herpå, er sukker, honning, rosiner og lignende. De komplekse kulhydrater er i ordets forstand komplekse, på den måde at forstå, at de er længere tid om at blive optaget i kroppen, og dermed ikke til gavn hvis det er en her og nu effekt du ønsker. Komplekse kulhydrater har oftest et højt fiberrigt indhold og eksempler på dette kan være økologiske brune ris og fiberrig pasta. Det er altså ikke det almindelige pasta som er lavet at hvedemel.

Kulhydrater er din primære energikilde som atlet og cykelrytterDe komplekse kulhydrater er længere tid om, at blive omsat til energi, men er til gengæld også til gavn i form af energi i din krop. De simple kulhydrater optages og forbrændes i af din krop hurtigt og de komplekse kulhydrater optages og forbrændes langsomt af din krop.

Hvis du vil vide mere om, hvordan du bør ernære dig før under og efter træning og konkurrence, kan du læse mere under disse overskrifter:

FormTop Citater

"Enhver kan træne så det sortner for øjnene - kun få evner at træne optimalt"

"Stor fremgang skabes ikke med styrke alene.  Vedholdenhed er en lige så vigtig faktor"

"Viljen til sejr er vigtig, men viljen til forberedelse er altafgørende"

"Forskellen på det umulige og det mulige grundlægges, i en persons vilje og beslutsomhed til at opnå målet"

shimano campagnolo sram polar powertap srm stages garmin

'