Grundviden om ernæring

grøntsagerKulhydrater er den primære energikilde for atleter der dyrker høj forbrændings sportsgrene såsom cykling.

Protein er kroppens byggesten som vedligeholder kroppens celler og væv, men fungerer også som backup energi, f.eks. ved underernæring.

Fedt er en alternativ energikilde som kroppen benytter når alle kulhydrater er opbrugt. Fedt er en naturlig del af kosten og energikilde. Fejlagtigt undgår mange fedt i den daglige kost. Det er dog snarere kvaliteten af den fedt man indtager man skal kigge på, end helt at undgå fedtet.

Vand er ekstremt vigtigt. Din muskelmasse består hovedsageligt af vand. Det er derfor vigtigt hele tiden, døgnet rundt, at forsyne din krop med tilstrækkelig væske. Vand er samtidigt med til, at rense dit tarmsystem. Det er dit tarmsystem der sørger for, at trække de fornødne næringsstoffer ud af din kost, til gavn for din krop og dine musklers restitution og (gen)opbygning.

Aminosyrer hjælper kroppen til at restituere. Frugt og grøntsager indeholder vitaminer, mineraler og aminosyrer. Vitaminer og mineraler indgår i de fleste processer i din krop, og de fleste er essentielle (livsnødvendige).

FormTop Citater

"Enhver kan træne så det sortner for øjnene - kun få evner at træne optimalt"

"Stor fremgang skabes ikke med styrke alene.  Vedholdenhed er en lige så vigtig faktor"

"Viljen til sejr er vigtig, men viljen til forberedelse er altafgørende"

"Forskellen på det umulige og det mulige grundlægges, i en persons vilje og beslutsomhed til at opnå målet"

shimano campagnolo sram polar powertap srm stages garmin

'