Testosteron forbedrer din præstation i træning og konkurrence

Testosteron niveauet hos mænd er højere end hos kvinder. Testosteron kan hjælpe kroppen til, at opbygge større muskelmasse og til regulering af fedt i din krop.

Testosteron er derfor bla. årsag til, at mænd kan blive stærkere end kvinder. Testosteron gør dig også bedre i stand til at restituere og udholde smerte, f.eks. ved meget hård træning eller konkurrence. Som du kan læse er der al mulig grund til, at have fokus på, at holde dit Testosteron niveau højt når du er cykelrytter eller vil præstere godt i den sport du dyrker. Men også fordi det giver dig mere energi, større overskud og mere lyst til sex hele livet (øget libido).

Testosteron falder med alderen

For mænd og kvinder gælder det, at Testosteron niveauet allerede begynder at falde fra du er sidst i 20’erne. Det er derfor særligt vigtig, at du har fokus på kroppens Testosteron niveau og dermed også bevare en høj livskvalitet.

Testosteron kan hjælpe kroppen til, at opbygge større muskelmasse og til regulering af fedt i din krop. Testosteron er derfor bla. årsag til, at mænd kan blive stærkere end kvinder. Testosteron gør dig også bedre i stand til at restituere og udholde smerte, f.eks. ved meget hård træning eller konkurrence

Fordele ved højt Testosteron niveau:

  • Dine fysiske præstationer forbedres
  • Din koncentrations evne forbedres
  • Dit hjerte fungerer bedre
  • Du får generelt et bedre humør
  • Minimerer fedt på kroppen
  • Større sexlyst (bedre erektion - mænd) (stabil menstruation – kvinder)
  • Giver dig større selvtillid

Østrogen hos mænd og kvinder

Østrogen niveauet hos kvinder er højere end hos mænd.  Østrogen er derfor bla. årsag til, at kvinder i gennemsnit har en højere fedtprocent end mænd og fra naturens side har forsynet kvinder med de dejligt bløde former.

Når du bliver ældre falder dit Testosteron niveau helt naturligt og dit Østrogen niveau stiger. Dette gælder for både mænd og kvinder. Derfor kan det være særligt svært fra ca. midt i 40’erne, at undgå at tage på i form af fedt, især hvis du tillader dig selv lidt alkohol og måske spiser lidt federe mad. Det skyldes, at Østrogen giver dig lidt blødere former, såsom bryster (gælder for både mænd og kvinder) og fyldigere hofter.

Alkohol forstærker processen hvor Østrogen stiger og Testosteron falder. Ældre tykke mænd kan have såkaldte, rødvins patter, som er en naturlig reaktion hvis mænd over 40 år lever et inaktivt liv og har et alkohol forbrug. Begræns derfor alkohol indtaget og lad det kun komme i brug ved festlige lejligheder. Det er bedst for dig og dine præstationer på cyklen!

Læs også:

7 symptomer på lavt Testosteron niveau

13 tiltag der naturligt booster dit Testosteron niveau

shimano campagnolo sram polar powertap srm stages garmin

'