Planlæg din styrketræning

Det er ikke ligegyldigt hvor og hvornår du skal dyrke styrketræning. Studier viser at du skal koncentrere din styrketræning til din sekundære sæson.

 

Studier fra det danske U23 landshold har vist, at det er mere end almindeligt svært at integrere styrketræning i et træningsforløb i din primære sæson. At dyrke styrketræning giver voldsomme fysiske belastninger, hvor din krop har brug for meget hvile efter træning.

Ved styrketræning belaster du dine muskler endnu mere end ved almindelig cykeltræning og din krop har behov for ekstra af både næringsstoffer, såsom proteiner, vitaminer mineraler, men også brug for ekstra hvile for, at få ressourcer nok til, at restituere og opbygge yderligere fysisk kapacitet.

Ovenstående studier samt den faktiske viden om, at styrketræning er ekstremt energikrævende når man skal have det største udbytte ud af det, kan det anbefales, at du holder din styrketræning til din sekundære sæson.
Er du landevejsrytter er det derfor i vinterhalvåret, at du skal integrere styrketræning såfremt du har mod på at prøve det.

Du kan motivere dig selv på mange måder ;o)Du bør også vurdere i hvor høj grad du i din sekundære sæson kan motiveres til, at træne med dig selv f.eks. om aftenen hvor det er mørkt. Kan du motivere dig selv til, at træne når det er mørkt, er det mest optimale at lave styrketræning 2 gange om ugen, med en tredje gang som supplement hvis det er dårligt vejr. Husk der er jo også andre i træningslokalet såsom pigen her til venstre.

Ellers bør du sigte på, at træne 3 gange om ugen, hvor du den ene af disse dage bør være cirkel træning / vedligeholdelse frem for decideret styrketræning.

FormTop Citater

"Enhver kan træne så det sortner for øjnene - kun få evner at træne optimalt"

"Stor fremgang skabes ikke med styrke alene.  Vedholdenhed er en lige så vigtig faktor"

"Viljen til sejr er vigtig, men viljen til forberedelse er altafgørende"

"Forskellen på det umulige og det mulige grundlægges, i en persons vilje og beslutsomhed til at opnå målet"

shimano campagnolo sram polar powertap srm stages garmin

'