Særligt udsatte grupper for overtræning

Jeg bliver ofte spurgt om det så kun er ryttere der ikke er helt i form der kan komme ud for en overtræning, da formen ikke er i top og kroppen derfor ikke kan tåle så hård træning. Til det er svaret et klart: Nej!

De største risikogrupper for overtræning, er ydergrupperne, som kan beskrives som ryttere der ikke har den store træningsmængde, og ryttere der har en meget stor træningsmængde.

Men hvis netop du ikke befinder dig i en af disse to grupper, skal du ikke tro, at overtræning ikke kan ramme dig. Ryttere der træner f.eks. lidt hver eneste dag, det meste af året, kan også komme i overtræning. Måske opdager de det aldrig, men faktisk trættes musklerne hver eneste dag uden, at kunne restituere 100 %.

Selv ryttere med en super FormTop kan ramme begrebet overtræning.

Netop i FormTop perioden er det særligt vigtigt at registrere selv de små signaler kroppen sender. Ofte er det netop ryttere der er i topform og er i så god form at de har svært ved at styre deres lyst til at træne hårdt. Det er rent faktisk ret almindeligt at se for især lidt urutinerede ryttere.

Kunsten er grundlæggende at kende sin krop og sine egne begrænsninger. Et træningsprogram skal derfor justeres ind efter hvilket niveau, ambitioner og potentiale man har. To ryttere der træner ofte sammen, og følger nogenlunde det samme træningsprogram, kan godt reagere forskelligt på den samme træning der ligges for dagen.

FormTop Citater

"Enhver kan træne så det sortner for øjnene - kun få evner at træne optimalt"

"Stor fremgang skabes ikke med styrke alene.  Vedholdenhed er en lige så vigtig faktor"

"Viljen til sejr er vigtig, men viljen til forberedelse er altafgørende"

"Forskellen på det umulige og det mulige grundlægges, i en persons vilje og beslutsomhed til at opnå målet"

shimano campagnolo sram polar powertap srm stages garmin

'