Sådan starter du med intervaltræning

Før du overhovedet skal overveje intervaltræning, skal din form være rimelig god. Altså et par niveauer over selve grundformen som du typisk har henover vinterperioden hvis du er landevejsrytter.

Sådan starter du med intervaltræning:

  1. Træn intervaller på din cykel 2-3 gange á 3-5 minutter på en mellemlang træningstur.
  2. For cykelryttere med pulsmålere, bør størsteparten disse intervaller køres på ca. 84-90 % af din max puls.
  3. Hvileperioden imellem hver interval bør køres på ca. 60-65 % af din max puls.
  4. Hold altid det samme, eller op til det dobbelte, antal minutters/sekunders hvile, af varigheden af den interval du lige har gennemført.

Du får mest ud af en interval når du er helt fri for mælkesyre i benene og pulsen er kommet helt ned igen. Hvil betegnes som en periode hvor du blot ruller i roligt tempo.

Jens Voigt i frontEn undtagelse fra denne regel er dog hvis du skal opbygge en decideret max puls interval. Dvs. at du gradvist øger belastning og hjertefrekvens for til sidst, at træne så hårdt at dit hjerte når sin max belastning. (PPM = Pulsslag Pr. Minut). Denne type interval er med til, at øge din iltoptagelse , altså den mængde af ilt du er i stand til at optage i lungerne, og videre ud til dine muskler.

Både længde/varighed og type interval varierer meget, afhængigt af, hvor i din udviklingsfase du befinder dig netop nu. Det er utroligt vigtigt ikke, at starte ud med lyn og torden uden den fornødne basis træning. Omvendt har jeg mødt mange på min vej, som har været nærmest lidt sky overfor intervaltræning. Det er lidt synd, fordi du som cykelrytter rykker på dine grænser, og føler et kæmpe overskud efter intervaltræning og hvile.

NB! Pas altid på med, at træne interval udenfor når det er frostvejr i din vintertræning . Den megen kolde luft i lunger og hals kan give uvelkomne sygedage til følge.

FormTop Citater

"Enhver kan træne så det sortner for øjnene - kun få evner at træne optimalt"

"Stor fremgang skabes ikke med styrke alene.  Vedholdenhed er en lige så vigtig faktor"

"Viljen til sejr er vigtig, men viljen til forberedelse er altafgørende"

"Forskellen på det umulige og det mulige grundlægges, i en persons vilje og beslutsomhed til at opnå målet"

shimano campagnolo sram polar powertap srm stages garmin

'