Start og Afslutning af et Holdløb og Parløb

Starten:

Den rytter der har det bedste antrit skal starte med at tage en føring. Det kan for mange være svært at starte på en enkeltstarts cykel som måske har specielt styr, pladehjul osv. Pas derfor på ikke at sætte i gang for hurtigt.

Sørg for at cyklen står i det gear du ved, at du kan starte i stående stilling i. Altså ikke et for tungt gear, da det tager for lang tid at sætte i gang!

Start altid forholdsvis roligt de første 3-4 km. Find rytmen og sørg for at alle på holdet får en god start uden forcering. Herefter er det om at får pedalerne rundt, og få skiftene til at glide.

Afslutningen:

Sørg for at vurdere dine egne kræfter i forhold til de andres. Er du umiddelbart "svagest" hen imod slutningen, skal du ofre dig 100 % for holdet når der er ca. 2 km tilbage. Aftal et kodeord på holdet, og sig dette kodeord ca. 10 km fra mål, så alle ved at det er dig der bruger de sidste kræfter til sidst. Kodeordet råbes igen af rytteren umiddelbart inden han starter den øgede forcering. Når denne rytter har kørt sig helt ud, er det op til de sidste ryttere at køre de sidste km til målstregen.

FormTop Citater

"Enhver kan træne så det sortner for øjnene - kun få evner at træne optimalt"

"Stor fremgang skabes ikke med styrke alene.  Vedholdenhed er en lige så vigtig faktor"

"Viljen til sejr er vigtig, men viljen til forberedelse er altafgørende"

"Forskellen på det umulige og det mulige grundlægges, i en persons vilje og beslutsomhed til at opnå målet"

shimano campagnolo sram polar powertap srm stages garmin

'