Hvad er individuel klubtræning?

Kan et individuelt træningsprogram integreres i klubtræningen?

Der sker ofte det, at ryttere som træner ofte sammen med andre, lader sig styre af den fællestræning der er sat i planen for den specifikke træningsdag. Mange lader sin træning styre af den eller de andre man træner med.

En rytter opnår sjældent en FormTop, hvis rytteren slavisk følger en motions- eller cykelklubs fællestræning, som ofte er monoton i sin opbygning og/eller opbygget med henblik på, at tilbyde hård intervaltræning. Flere og flere klubber er dog begyndt, at forstå den vigtige betydning af varieret træning, både med og uden intervaltræning.

En decideret FormTop kan bedst opnås ved, at dosere sin træningsmængde og intensitet progressivt hen imod et mål. Men frem for alt, bør der opbygges en specifik individuel træning for, at få det mest optimale ud af det.

Ofte ser jeg eksempler på ryttere der følger en fællestræning i en motions- eller cykelklub meget flittigt. Denne gruppe af ryttere kan have tendens til, at komme i en let overtræning , fordi kroppens egne signaler ignoreres til fordel for, at fællestræningen skal fungere.

Denne gruppe ryttere træner blot af lyst og uden deciderede mål, hvilket der i sig selv ikke er noget i vejen med, men de store præstations forbedringer opnås altså ikke ved denne type træning. Den rytter der mangler de vigtige hviledage og uger for, at få en harmonisk træningsplan risikerer ikke, at opnå nogen fysisk forbedring trods det, at rytteren træner hårdt og meget i løbet af en hel cykel sæson.

Den unikke individuelle træningsplan er en absolut nødvendighed for, at opnå mærkbare forbedringer hos den enkelte rytter set over tid. For den rytter der lytter til sin egen krop, og målretter sin træning efter sine egne evner, præferencer og niveau, opnår de absolut bedste resultater.

Spørgsmålet var:

Kan et individuelt træningsprogram integreres i klubtræningen?

Svaret er:

JA!

FormTop Citater

"Enhver kan træne så det sortner for øjnene - kun få evner at træne optimalt"

"Stor fremgang skabes ikke med styrke alene.  Vedholdenhed er en lige så vigtig faktor"

"Viljen til sejr er vigtig, men viljen til forberedelse er altafgørende"

"Forskellen på det umulige og det mulige grundlægges, i en persons vilje og beslutsomhed til at opnå målet"

shimano campagnolo sram polar powertap srm stages garmin

'