• Forside
  • 2012
  • Vintercykel eller ny racercykel til hamrende go pris

Er du klar til 2012? (mål, træning og kost)

Godt Nytår til alle læsere her på FormTop.dk

Jeg håber du er kommet godt ind i det nye år. Men jeg har et par spørgsmål til dig. Har du sat dig en målsætning for år 2012? Hvad vil du gerne opnå i løbet af året? På hvilke tidpunkter af året i år vil du gerne være absolut bedst kørende?

Det er helt enkle spørgsmål, som alligevel kan være svære at svare på, hvis du ikke har lavet en plan for sæsonen. Det er vigtigt for alle at have en plan. Du behøver ikke at lave en minutiøs plan du ikke må afvige fra, men du vil helt automatisk blive godt motiveret når du ved hvad du træner frem imod! Læs hvordan du kan lave en god plan i artiklen: Sæsonplanlægning.

...Jeg får løbende spørgsmål fra læsere omkring forskellige emner inden for cykeltræing og kost i forbindelse med træning og konkurrence. Jeg har skrevet både spørgsmål og svar herunder på et par stykker af dem jeg synes kunne være relevante for de fleste.

Jeg er ofte uoplagt når jeg cykler til mit arbejde om morgenen. Hvornår og hvordan bør jeg træne intervaltræning?

vintercyklingTræn intervaller efter hvordan du har det. Hvis du ikke er oplagt om morgenen, så prøv at flytte rundt på dagene, så du disse morgener træner de mindst krævende intervaller. Når du så træner om aftenen, så træn de intervaller der er mest krævende. Når du skal flytte rundt på dage, så er det altid en god ide at holde fri eller blot rulle dagen før og efter en lang træningstur. Du kan eventuelt tager lidt af tiden fra intervallerne. Det er vigtig at du er frisk til at træne de hårde intervaller, ellers får du ikke rigtigt noget ud af dem.

Jeg synes det kan være svært at tilrettelægge hvad jeg skal spise, når jeg jeg gerne vil tabe mig. Hvordan skal jeg spise op til træning?

spaghettiPå korte træningsdage, kræver din krop ikke så meget energi, heller ikke selvom du skal køre 3x2min Z6 på en bakke! Men en portion havregryn med rørsukker ca. 1-2 timer før træning, giver dig en god base med energi der frigives til dine muskler relativt langsomt, hvilket er godt. Har din mave svært ved at klare havregryn, er fuldkorns pasta også fint.

Hav altid lidt energi pulver blandet i den ene drikkedunk, og evt. en dunk med rent vand, så du har muligheden for at skifte lidt. Det vil først være efter 2½ times træning at du burde få behov for at spise undervejs i træningen. F.eks. en energibar. Læs artiklerne om Ernæring før, under og efter træning og konkurrence.

FormTop Citater

"Enhver kan træne så det sortner for øjnene - kun få evner at træne optimalt"

"Stor fremgang skabes ikke med styrke alene.  Vedholdenhed er en lige så vigtig faktor"

"Viljen til sejr er vigtig, men viljen til forberedelse er altafgørende"

"Forskellen på det umulige og det mulige grundlægges, i en persons vilje og beslutsomhed til at opnå målet"

shimano campagnolo sram polar powertap srm stages garmin

'