• Forside
  • 2011
  • TDF titel til Cadel Evans er fuldt fortjent!

TDF titel til Cadel Evans er fuldt fortjent!

wheelchangeIsær i danske medier er der talt meget om Andy Schleck - Alberto Contador duel i Tour De France år 2011. Men det kan nu ikke komme bag på så mange at Cadel Evans ville være knivskarp til touren, men ikke særligt mange har haft tiltro til, at han kunne følge med når der for alvor blev givet gazzz fra de to førstnævnte. Inklusiv mig selv.

Ordet "uheld" nærmest hang over feltet fra dag et, og de stærkeste teams vandt den første uge. 

Leoparderne lagde an til det helt store i Pyranæerne, men de havde ikke benene til at fuldføre det flotte forarbejde af især gode gamle Jens Voigt. En sand kriger! Det kunne man ikke sige om Schleckerne, eller i hvert fald ikke i Pyrenæerne, for på Galibier etapen lagde Andy fra land og kørte præcist som man havde håbet han havde turde allerede sidste år. Godt kørt, og så var en regnfuld nedkørsels glemt af alle.

servicecarsCadel Evans har hele touren ligget lunt til i regnskabet og det er besynderligt at den gule trøje først kom på hans krop efter den sidste enkeltstart. Det kan uden tvilv skyldes de tidlige angreb i Alperne fra Andy, Contador og en stor fight af Voeckler. Contador døde med cykelskoene på, al ære og værdighed for at turde satse hele butikken når det nærmest så fuldstændigt dødt ud. Jeg vil vove at påstå, at vi ikke havde set andet end Andy's angreb på Galibier som super underholdning fra favoriterne uden en Contador i feltet. Det er faktsik sølle.

Retfærdigvis skal det nævnes at podiekandidater som Wiggins og Kløden led en al for tidlig død. Med dem havde løbet også udviklet sig anderledes er jeg ret sikker på. Jeg selv havde Kløden som favorit til den endelige sejr!

Contador var tildels tvunget ud i at køre Giroen da han på det tidspunkt var sikker på at måtte stille til start i Touren pga. hans doping sag om glenbuterol. Det er meget uhensigtsmæssigt, at en doping sag kan køre i så lang tid, ja for alle parter.

ucilogoAlle de cykelløb en rytter som Contador stiller op i, udvikler sig anderledes end hvis ikke han var der. Det er et faktum, da han også selv tidligere har udtalt at han kun stiller op i cykelløb han vil vinde! Touren 2011 havde også udviklet sig anderledes end hvis han ikke havde været der, og det kan hverken ryttere, teams, fans og alverdens medier være tjent med. Reglerne giver ham ret til at stille op, så jeg mener absolut at Contador skulle stille op i Touren. Det er derimod de gældende dopingregler og langsommelige domsafsigelser og ankeprocedurere der burde få en opdatering.

 

 

FormTop Citater

"Enhver kan træne så det sortner for øjnene - kun få evner at træne optimalt"

"Stor fremgang skabes ikke med styrke alene.  Vedholdenhed er en lige så vigtig faktor"

"Viljen til sejr er vigtig, men viljen til forberedelse er altafgørende"

"Forskellen på det umulige og det mulige grundlægges, i en persons vilje og beslutsomhed til at opnå målet"

shimano campagnolo sram polar powertap srm stages garmin

'