• Forside
  • 2009
  • VO2max og Kondital...hvad betyder det egentlig?

Har du heller ikke fået trænet så meget i vinter?

Brugervurdering: 0 / 5

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Der har været et par dage der lugtede lidt af forår. En dag var der sol, kun lidt vind og over 5 graders varme som gjorde, at jeg begynder at dirre i kroppen. Så jeg tog beslutningen og tog ud på en rulle tur.

Som i de gode gamle dage røg jeg hen ad landevejen i et gear Cancellara ville misunde mig. Et sving til højre og jeg havde pludselig vinden lige i snotten. En vind der ikke var så voldsom, men farten dalede så jeg kunne minde om en køkkenassistent på vej til købmanden efter mere mælk.

Jeg havde glemt en væsentlig detalje. Jeg har nemlig ikke fået trænet noget særligt hele vinteren. Faktisk har jeg været jublende glad hvis jeg kunne rulle en tur hver anden uge. Ja du læste rigtigt. Det har været sløjt med min træning og på denne smukke "forårsdag" fik jeg klar besked om hvor jeg stod.

Siden jeg blev far til min anden pige i september, er tiden gået stærkt med bleskift, dikke dik og hyggestunder midt om natten. Jeg har haft lidt tid til at få løbet nogle ture da de er hurtigere klaret end en træningstur på cyklen kræver.

Jeg begriber ikke hvordan nogle elite ryttere klarer at være nybagt far og samtidigt være skarp i cykelløbene. Der må være nogle mødre som tager det store slæb derhjemme, ellers hænger det ikke sammen med den mængde træning der skal til for at kunne begå sig på elite niveau.

Jeg er da glad for de valg jeg traf da jeg var aktiv og fokuserede på det dengang. Efter jeg stoppede for ca. 5 år siden har jeg så fokuseret på andre aspekter af livet, herunder også det, at blive far og ikke mindst være en aktiv medspiller i de pligter der følger naturligt med. Det hører med til det at bringe nyt liv til verden synes jeg. Øh hvor kom jeg fra?

Har du heller ikke fået trænet som du selv synes du burde, så er der tid endnu, hvis du da er motionist. Dig som licens cykelrytter bør være rimeligt langt fremme på dette tidspunkt af året hvis du skal kunne følge med de andre når den danske cykelsæson starter op i april måned. Ja faktisk så er det nu der skal startes på opbygningen af intervaltræning så du er klar til foråret.

Hvis du som motionist har planlagt en træningslejr sidst i april, så er der tid endnu. Du kan inden for 8-12 ugers tid træne dig op til et meget acceptabelt niveau så du kan nå at få stort udbytte af en træningslejr.

UdskrivE-mail

FormTop Citater

"Enhver kan træne så det sortner for øjnene - kun få evner at træne optimalt"

"Stor fremgang skabes ikke med styrke alene.  Vedholdenhed er en lige så vigtig faktor"

"Viljen til sejr er vigtig, men viljen til forberedelse er altafgørende"

"Forskellen på det umulige og det mulige grundlægges, i en persons vilje og beslutsomhed til at opnå målet"

shimano campagnolo sram polar powertap srm stages garmin

'