Urimeligt hårdt og Kvik læser

Jeg vil mene at jeg har fuldstændig styr på Cykeltræning, Pulszoner og meget andet som jeg skriver om her på sitet. Men nogen gange sniger der sig små svipsere ind i teksten så du som læser og bruger af de forskellige tilbud kan forvirres over.

Urimeligt hårdt!

Læs mere ...

VO2max og Kondital...hvad betyder det egentlig?

Hvo2 max, kondital, iltoptagelsear du gået og tænkt over hvad VO2 max er for noget? Eller hvad ens Kondital egentlig er udtryk for? Er VO2 Max og Kondital udtryk for det samme? Der er ikke noget at sige til hvis du er lidt forvirret over dette, for da jeg for nogen tid siden satte mig for, at lave et par artikler til dig om VO2 Max og Kondital, har jeg også selv været omkring Google og søge inspiration. Faktisk er der rigtigt mange såkaldte "eksperter" der heller ikke har styr på hvad der er hvad og i mange tilfælde ikke vejleder men vildleder sine læsere.

Læs mere ...

Nu Bliver Carbon Cykler Hvide!

Ja du læser rigtigt i overskriften. En teknik der kan få det sorteste carbon til at blive hvidt har fundet sit indtog så du formentlig også snart kan få din carbon cykel i den mode rigtige hvide farve, uden at male rammen hvid.

Det er sportsvognsproducenten Koenigsegg der vil producere 3 stk. Koenigsegg Trevita i denne specielle Diamant Hvide farve. Vil du se mere, så er der lige et link til Koenigsegg Trevita her. Hvis du mener at have set det før, kan det være det blot er en lakering der simulerer at det er hvid carbon. Denne bil er den ægte vare!

Sshh, det er hemmeligt!

Philip Nielsen fra Team Concordia vandt sidste afdeling af Post Cup 2009 i VordingborgDu må ikke sige det til nogen, men jeg har i det skjulte hjulpet Team Concordia VHP endnu mere her på det sidste. Til Jysk Fynsk mesterskab i landevejsløb var jeg Sportsdirektør. Vi vandt mesterskabet med Philip Nielsen, kun overspurtet af en formstærk Jens Erik Madsen, så dette resultat må vi være tilfredse med. Men husk, der er ikke nogen der må vide det, Sshh!

Sidste år var jeg "sjovt nok" Sportsdirektør på nøjagtigt samme rute for Team Løgstør hvor Philip fik sølv til U23 DM. Han kan bare ikke komme først over stregen på den rute åbenbart ;o)

Læs mere ...

FormTop Manager i Post Danmark Rundt

Jeg har ligget helt stille angående de semiprofessionelle hold i år 2009 da jeg blev far ultimo 2008. Det var helt naturligt for mig at tage denne beslutning. Men men men, savsmulden trækker igen og jeg kunne ikke dy mig for at opsøge mulighederne for at deltage på et team der deltager på lige fod med Team Saxo Bank.

Læs mere ...

Cykeltræning - Gratis rådgivning om cykeltræning til alle

Du kan få hurtig og brugbar respons på dine spørgsmål vedr. cykeltræning ved, at kontakte mig.

Som et eksempel har jeg fået lov til at gengive en korrespondence jeg har haft med en fynsk læser ved navn Alexander, som har tænkt sig at køre licens cykelløb. I den forbindelse har han stillet en række spørgsmål til hvordan flere råd jeg giver i mine artikler kan integreres i netop hans cykeltræning. Følg korrespondencen herunder og bliv inspireret til selv at opsøge råd hos mig hvis du har nogle spørgsmål!

Læs mere ...

Tør øjnene Chris Anker Sørensen

Chris Anker er blevet det helt store tilløbsstykke for os danskere her i Tour varmen. Han skriver en underholdende blog på TV2.dk og han har humor.

Men jeg mener at Chris' og andres udtalelse om at det vil være farligt at køre cykelløb uden radioforbindelse til sportsdirektøren i bilen er ikke andet end ynk.

Millionvis af cykelløb verden over er afviklet på helt fair og rimelig vis uden radioer før i tiden og det sker også den dag i dag i U23 løb samt hos amatørerne. Cykelryttere er vandt til at køre rundt i en rundkørsel, undgå midterhæller og skarpe sving på en cykelrute. Det er ynk og det rene piveri når jeg hører at radioen skal bibevares fordi det vil være farligt uden.

Læs mere ...

Tour de France 2009 uden mangel på spænding!

Hvilken krise? får man lyst til at skrive her godt 25 dage efter mit sidste indlæg på bloggen.

Team Saxo Bank har vundet etaper og den samlede stilling i henholdvis både Luxemburg Tour og Tour de Schwiss med Frank Schleck i Luxemborg og Fabian Cancellara i den Schweitz. Flot flot. Selvom løbet i Luxemborg var lidt tyndt besat og Schweitz rundt var i en lettere udgave end vanligt, tror jeg ikke at der findes nogle Teams der kunne have ændret på de to resultater selvom de stillede i skarpeste opstilling.

Læs mere ...

Team Saxo Bank krise?

Team Saxo Bank er netop kommet ud på den seneste UCI rangliste som de 7. bedste team på UCI’s holdrangliste. Bedste Team Saxo Bank mand på den individuelle liste er Frank Schleck som nummer 12. Begge resultater er ikke normen for Bjarne’s super hold.

Læs mere ...

Cancellara til Træningslejr før Touren

Giro d’italia er i fuld gang og det ser ret spændende ud i toppen af klassementet her efter den noget utraditionelle 61 km lange kombi bjerg enkeltstart.

I går sad jeg og undrede mig over at Cancellara sad og brugte kræfter i slutningen af etapen da enkeltstarten havde været Saxo Bank’s bedste chance for at få en etapesejr. Jeg troede det var Fabian Cancellaras målsætning netop, at gøre det godt på den enkeltstart. Men så står manden af Giro karavanen for at tilstøde mange andre top ryttere fra Saxo Bank til en knaldhård træningslejr i alperne forud for Touren.

Læs mere ...

Har du heller ikke fået trænet så meget i vinter?

Der har været et par dage der lugtede lidt af forår. En dag var der sol, kun lidt vind og over 5 graders varme som gjorde, at jeg begynder at dirre i kroppen. Så jeg tog beslutningen og tog ud på en rulle tur.

Som i de gode gamle dage røg jeg hen ad landevejen i et gear Cancellara ville misunde mig. Et sving til højre og jeg havde pludselig vinden lige i snotten. En vind der ikke var så voldsom, men farten dalede så jeg kunne minde om en køkkenassistent på vej til købmanden efter mere mælk.

Læs mere ...

Danske kyllingefileter er uden svineprotein

Ifølge Politiken.dk har myndighederne frikendt danske kyllingefileter fra at indeholde svineprotein. Dette er god viden for dig som gerne vil ernære dig med sund og eneringsrig mad.

Fra programmet Operation X blev det for et par uger siden klart at kyllingefileter pumpes med vand så de er møre efter stegning. Dette er fuldt lovligt ligesom det også er lovligt for producenterne at tilsætte svinehud som bevirker at det enkelte kyllinge stykke kan fyldes med mere vand. Det er lovligt så længe angivelsen af hvor meget der er fyld i af svinehud og vand er korretkt. Desværre er dette ikke altid tilfældet.

Hvad kan du gøre for at sikre dig sund mad der er hvad du tror det er?

Læs mere ...

FormTop Citater

"Enhver kan træne så det sortner for øjnene - kun få evner at træne optimalt"

"Stor fremgang skabes ikke med styrke alene.  Vedholdenhed er en lige så vigtig faktor"

"Viljen til sejr er vigtig, men viljen til forberedelse er altafgørende"

"Forskellen på det umulige og det mulige grundlægges, i en persons vilje og beslutsomhed til at opnå målet"

shimano campagnolo sram polar powertap srm stages garmin

'