Flanderen Rundt og Doping

Jeg nævnte blandt andre Leif Hoste som en favorit til at vinde Flanderen Rundt. Men hans speciale har nu engang aldrig været spurten, og ærligt talt så Ballan også ud til at være den stærkeste. Det var et super fedt løb synes jeg, men hvor er alt det fyrværkeri vi tidligere har været vandt til?

De kører og kører og lurer på hinanden. Favoritterne har tilbage i tiden angrebet før "muren", men sådan er det ikke helt længere. Cancellara's udflugt kan kun retfærdiggøres hvis meningen var at få et forspring inden "muren" i erkendelse af, at han måske ikke kunne sidde med de bedste opover. Ellers var det en skandaløs måde at misbruge hans øjensynligt mange kræfter.

Cancellara's styrke er indiskutabel og jeg tipper ham en ligeså overbevisende sejr i Paris Roubaix som sidste år, hvis han undgår uheld.

At favoritterne ikke føler overskud til, at anbribe tidligere anser jeg for postitivt omend det er lidt kedeligere.

I et løb på 260 km skal man besidde overmenneskeligt overskud for, at splitte feltet tidligt, og konvertere sit tidlige angreb til en sejr langt senere. Det var noget blandt andre Museeuw i sine bedste år evnede. Museeuw har erkendt dopingmisbrug i sit sidste aktive år, men jeg er overbevist om, at det nok ikke kun er isoleret til hans sidste år. Og jeg er overbevist om, at det stadig forholder sig sådan i feltet. Men måden cykelløbene køres på, kan tyde på, at det trods alt ikke er helt som i de glade epo 90'ere. Men desværre kan hverken jeg eller andre ikke bevise det!

Som det nok fremgår tror jeg absolut ikke en fløjtende skid på, at det proffesionelle felt er rent!

 

FormTop Citater

"Enhver kan træne så det sortner for øjnene - kun få evner at træne optimalt"

"Stor fremgang skabes ikke med styrke alene.  Vedholdenhed er en lige så vigtig faktor"

"Viljen til sejr er vigtig, men viljen til forberedelse er altafgørende"

"Forskellen på det umulige og det mulige grundlægges, i en persons vilje og beslutsomhed til at opnå målet"

shimano campagnolo sram polar powertap srm stages garmin

'