Opsøg momentet

Det er ikke gået forbi min næse, at Cancellara slog til i Paris Roubaix og dermed sørgede for en af de største sejre i CSC's historie. Dette web sted opdaterer ikke dagligt cykel nyheder, det er der mange andre rigtig gode web steder som tager sig af, og de gør et rigtigt godt stykke arbejde synes jeg. Men pointen i, at tage udgangspunkt i de professionelle cykelryttere og udnytte det udviklingspotentiale deres succeshistorier kan give dig, er netop det jeg vil bruge Cancellara og Paris Roubaix år 2006 til denne gang.

Opsøg momentet

Momentet er den detalje jeg hentyder til. Momentet er en betegnelse for netop det eller de afgørende sekunder og minutter hvor du skal sørge for, at være en del af for, at ende med succes i netop det cykelløb. Det er netop de øjeblikke hvor de afgørende hændelser sker. Det kan være et afgørende ryk på en bakke, en voldsom sidevind der splitter feltet, eller måske blot en tilfældig sammensætning af ryttere der får et lille hul på grund af stilstand i feltet. Eller som du ser herover hvor Cancellara uimodståeligt sætter sit afgørende ryk ind til sidst i Paris Roubaix år 2006.

Uanset hvilke hændelser der er afgørende for resultatet i netop det cykelløb, er der altid nogle der er bedre til at fornemme hvornår det sker. Hvorfor er det egentlig sådan? Hvad gør de ryttere anderledes? Jeg skal fortælle dig præcis hvorfor der er nogen der er bedre til dette end andre. Moment.

Held kommer som regel oftest til den der opsøger det. Sådan er det også med de vigtige øjeblikke i et cykelløb. Hvis du sidder og føler dig træt og svag, og ikke kun føler dig sådan, men også tænker på det hele tiden, så bliver du endnu mere træt og svag. Det er vigtigt konstant, at tænke positivt og bevare din selvtillid , uanset om du føler det som om du har fået tildelt 20 trælår i skolegården i 5. klasse. Det er vanvittigt vigtigt, at bevare fokus på udviklingen i løbet og løbende analysere dine muligheder i den situation du sidder i netop nu.

Hold øje med de potentielle angrebs punkter såsom: sidevind, bakker, tekniske stykker osv. Hvis du sidder og dagdrømmer om, at komme hjem til eftermiddagskaffen, så kunne du da lige så godt være blevet hjemme. For at udvikle dig som cykelrytter, skal du forsøge at få det bedste ud af enhver situation.

Selvom du måske sidder i en mindre gruppe der kører om placering som nummer 8, fordi der er 7 ryttere længere fremme som du/I ikke kan få fat i, skal du ALTID forsøge at opnå den bedst mulige placering. På den måde tvinger du dig selv til, at træne i afslutningerne, og du bliver bedre til, at analysere dine konkurrenters styrker og svagheder , og er derfor mere klar den dag hvor det er dig der skal køre om en topplacering.

Lad Cancellara og CSC være et forbillede på, hvordan du selv, gradvist, kan præge udviklingen i et cykelløb, med ofte ganske enkle midler. Bevar fokus og vær seriøs omkring udviklingen i løbet, og opsøg momentet i stedet for, at vente på, at andre udvikler løbet, måske når du sidder et sted i feltet hvor du ikke er i stand til at reagere.

FormTop Citater

"Enhver kan træne så det sortner for øjnene - kun få evner at træne optimalt"

"Stor fremgang skabes ikke med styrke alene.  Vedholdenhed er en lige så vigtig faktor"

"Viljen til sejr er vigtig, men viljen til forberedelse er altafgørende"

"Forskellen på det umulige og det mulige grundlægges, i en persons vilje og beslutsomhed til at opnå målet"

shimano campagnolo sram polar powertap srm stages garmin

'